In de werken van toegepaste kunst is vooral gerecycled kunststof gebruikt. dat kan zijn een lege petfles ( plastic drinkfles ) tot een oud stuk nylon. Heel leuk en uniek is om te zien dat er ook LED verlichting in meerdere kunstwerken zijn aangebracht.

uit 2015 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wat een bak!

Wat een bak!

2019

letterlijk een bak vol met troep, afval die je overal ziet liggen in je leefomgeving. In de door mij gemaakte houten bak is LED verlichting aangebracht + afstandsbediening! Tussen de troep zijn 3 PET flessen ongebouwd tot toeters die op luchtdruk een klagend geluid maken. Een kunstwerk om blij van te worden maar of je blij kan blijven is de vraag.

Bottom up

Bottom up

2016

De grondstoffen op aarde raken op. Veel gebruikte materialen worden afgedankt en zwerven rond in de natuur en in de leefomgeving van mens en dier. Voorbeelden hiervan zijn de plasticsoep in de oceanen en pet en knijpflesjes van frisdrank die overal worden achtergelaten. Voor mij zijn gebruikte materialen een vertrekpunt voor het maken van een kunstwerk. Wat als nutteloos werd achtergelaten is nu getransformeerd tot een speels lichtobject dat kleur geeft aan de leefomgeving. Materiaal: opbouw van gerecycled berkenhout, 77 LED zwakstroom lampjes + transformator op 220V, gerecycled noppenfolie, gerecycled plastic folie met netstructuur, petflessen. Afmeting: Ø 78 cm.       

Catch me if you can

Catch me if you can

2016

Aanleiding voor dit schilderij is een artikel in een tijdschrift over op grote schaal leeg vissen van de oceanen. Soorten zoals de blauwe tonijn verdwijnen door overbevissing. De soort krijgt geen kans om zich te herstellen omdat ook kleine vissen worden gevangen en verwerkt in de voedingsindustrie. Een oneerlijke strijd tussen de mens en het dier. Materiaal: linnen doek op houten frame, acryl verf, vernis, visnet, petflessen. Afmeting 95 x 95 cm.  

Spring

Spring

2016

Eindelijk lente en het is heerlijk weer om mooie voorwerpen te maken van afval. Afval dat zomaar weggegooid wordt. Een lamp in de vorm van een bloem en groene bladeren, in de bloem zelf is een LED lampje aangebracht dat kan branden maar ook verwisseld kan worden in 5 verschillende kleuren. Dit kunstwerk is geschonken aan Dutch Disign Hotel Artemis te Amsterdam na een expositie in 2017    

Streetlight

Streetlight

2016

De grondstoffen raken op. Veel gebruikte materialen worden afgedankt als afval en zwerven rond in de natuur en in de leefomgeving van mens en dier. Voorbeelden hiervan zijn de plasticsoep in de oceanen en de PET flesjes van frisdrank die overal worden achtergelaten. De (weggooi) flesjes die gevonden zijn op de Street, zijn nu gebruikt tot een kunstwerk. Bijna 100 petflesje zijn bevestigd als een waaiervorm op een gerecyclede houtenplaat en mooi afgewerkt met een afmeting van 80 x 80 cm. In de PET flesjes zijn LED lampjes gebruikt en kunnen op 7 verschillende manieren lichtgeven.   

Top down

Top down

2016

De grondstoffen op aarde raken op. Veel gebruikte materialen worden afgedankt en zwerven rond in de natuur, in de leefomgeving van mens en dier. Voorbeelden hiervan zijn de plasticsoep in de oceanen en petflesjes van frisdrank die overal worden achtergelaten. Voor mij zijn gebruikte materialen een vertrekpunt voor het maken van een kunstwerk. Wat als nutteloos werd achtergelaten is nu getransformeerd tot een speels lichtobject dat kleur geeft aan de leefomgeving. Materiaal: opbouw van gerecycled berkenhout, 100 PETflesjes daarin LED zwakstroom lampjes een transformator op 220V. Afmeting: 79 x 79 cm    

Vergeet-mij-niet

Vergeet-mij-niet

2016

Vergeet-mij-niet.
Weer een kunstwerk gemaakt van afval plastic en gevonden hout.
Gebruik gemaakt van 5 petflessen verknipt en verbogen met een verfafbrander. Er is een LED lampje op zwakstroom geplaatst in het blauwe flesje de plant staat op een hardhouten voet die afgedraaid is op een draaibank. Dit kunstwerk is geschonken.

Save the fish

Save the fish

2015

Aanleiding voor dit schilderij is een artikel in een tijdschrift over het op grote schaal leeg vissen van de oceanen. Soorten zoals de blauwe tonijn verdwijnen door overbevissing. De soort krijgt geen kans om zich te herstellen omdat ook de kleine vissen worden gevangen en verwerkt in de voedingsindustrie. Een oneerlijke strijd tussen de mens en het dier.